Nem megfelelő szappan okozta a szalmonellafertőzés
Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján.
A szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről elhangzott: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.
Sok diák kórházba került a fertőzött majonézes kukorica miatt
Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.